Verschijningsdatum: Vriendin nummer 29, 16 t/m 22 juli 2008
Rubriek: Samen met jou
Auteur: Marije Hoogeveen (de Hoon)

Samen met jou….
… voel ik me helemaal kind

Met sommige dierbaren heb je een bijzondere band. Misschien hebben jullie samen iets leuks meegemaakt, of delen jullie fijne herinneringen. Deze week vertellen Angélique en haar nichtje Puck over wat zij allemaal meemaken.

Angélique: “Puck is degene die mij voor het eerst tante heeft gemaakt. Ze is het dochtertje van mijn jongste broer. Vanaf het eerste moment dat ik haar zag, was er een klik. Ze moet altijd hard om mijn grapjes lachen. Naarmate ze groter wordt, vind ik het steeds leuker. Vooral toen ze begon te kletsen, lopen en spelen. Als ik er niet ben, vraagt ze constant naar ‘Annie’ zoals zij mij liefkozend noemt.”
Puck: “Mijn tante is lief. Ze kan zo gek doen. Ik ook, hoor. Ik heb een broertje, maar die is nog te klein om mee te spelen. Daarom speel ik graag met Annie, het liefste op de trampoline in de tuin. Dan houdt ze mijn handen vast en kan ik heel hoog springen. Het is dan net alsof ik de wolken aan kan raken. De ballenbak vind ik ook erg leuk. Dan glijd ik van de hobbelglijbaan naar beneden, zo de ballen in.”
Angélique: “Hoe hekker, hoe beter is ons motto. Als ik met Puck ben, voel ik me weer helemaal kind. In het dagelijks leven werk ik als administratief medewerkster, best wel serieus werk waar ik goed mijn aandacht bij moet houden. Puck is echt mijn uitlaatklep. Na het werk eet of speel ik regelmatig met haar. Heerlijk, al mijn energie eruit gooien. Het maakt niet uit waar we zijn, ik doe altijd met Puck mee. Ik verras haar regelmatig met een leuk uitje. Met sinterklaas zijn we bijvoorbeeld naar het Coole feest van Sinterklaas geweest. Niet alleen Puck was uitgelaten, ook ik vond het geweldig. We hebben de hele dag staan lachen, zingen en dansen.”
Puck: “Toen tante Annie naar Miami op vakantie was, snapte ik niet zo goed waarom ze niet langskwam. Ik mist haar en wilde graag met haar spelen. Toen ze terugkwam was ik dan ook superblij. Pas zijn we samen naar Madurodam geweest. Daar was ook iets van Sesamstraat, hoe heet dat ook alweer? Een tentoonstelling, ja! Die vond ik zo leuk! Ik heb al mijn tv-vriendjes gezien en ben er zelfs mee op de foto geweest. En de kleine huisjes vond ik ook leuk. Daarna ben ik bij Annie blijven slapen. Samen in het grote bed. Echt wel feest! Als ik ’s nachts wakker wordt omdat ik moet plassen, mag ik in haar neus knijpen zodat ze met me mee kan gaan.”
Angélique: “Het bijzondere aan onze vriendschap is dat ik mij heel goed kan verplaatsen in het wereldje van Puck. Als zij midden op straat gaat dansen, doe ik gewoon lekker mee. Toen Puck in een filmpje een spook zag, raakte ze daarover niet uitgesproken. Geweldig vond ze dat. Kort daarna gingen we naar een kasteel. Tijdens de kinderrondleiding hebben Puck en ik samen gezocht naar een spook: onder het bed, achter stoelen en banken. Andere bezoekers dachten misschien wel dat ik niet spoorde, maar dat interesseert me niets.”
Puck: “Deze zomer gaan we op vakantie naar Kos. Gelukkig komt Annie ook, dan hoef ik haar niet zo lang te missen. Ik wil samen zwemmen en heel veel tosti’s eten. En nog veel meer dingen. Annie is de liefste!”
Angélique:
“Ik geniet ontzettend van mijn nichtje zolang het kan en ik hoop dat onze band altijd zo sterk blijft. En dat we nog zoveel meer leuke dingen mee mogen maken. Als ze ouder is, wil ik haar bijvoorbeeld graag meenemen naar Disneyland Parijs, daar kijk ik nu al naar uit. Samen met Puck geniet ik van het leven.”