Verschijningsdatum: Vriendin nummer 37, 10 t/m 16 september 2008
Rubriek: Samen met jou
Auteur: Marije Hoogeveen (de Hoon)

Samen met jou…
… deel ik mijn bevalling

Met sommige dierbaren heb je een speciale band. Misschien hebben jullie samen iets leuks meegemaakt, of delen jullie fijne herinneringen. Deze week vertellen Kelly, Mila en Cathalijne over hun bijzondere vriendschap.

Mila: “Kelly en ik zijn al elf jaar goede vriendinnen. We kennen elkaar van ons bijbaantje bij een fastfoodrestaurant. Vanaf het eerste moment klikte het. Ook nadat we daar allemaal niet meer werkten, bleven we contact houden. We zien elkaar elke week en bellenregelmatig. We doen leuke dingen samen zoals shoppen, een weekendje weeg of heerlijk kletsen. Cathalijne is de zus van mijn vriend en ik ken haar nu zo’n drie jaar. Kelly en Cathalijne kennen elkaar al eerder trouwens, ook via werk: Kelly is kraamverzorgster en Cathalijne verloskundige. Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, was het voor mij meteen vanzelfsprekend dar zij mijn bevalling zouden begeleiden.”
Kelly: “Mila vertelde op kerstavond dat ze zwanger was. Ik vond het geweldig en kreeg echt een brok in m’n keel! Ik had het niet verwacht omdat ze net samen met haar vriend een huis had gekocht dat nog gebouwd moest worden. Maar ik was meteen blij dat voor haar. Mila en ik fantaseerden wel eens over kinderen. Bijvoorbeeld dat het ons geweldig leek samen zwanger te zijn. Ook zei Mila dat als zij ooit in verwachting zou zijn, ze mij als kraamverzorgster zou willen. Het is fantastisch dat ik mijn beste vriendin mag begeleiden en kan helpen tijdens haar bevalling en de kraamtijd. Ik kijk er erg naar uit.”
Cathalijne: “Ik heb al eens eerder een bevalling van iemand gedaan die dicht bij me stond: een collega. Dat vond ik heel bijzonder. Maar Mila staat nog dichter bij me. We hebben een heel goede band en dat ik haar kindje ter wereld mag helpen, raakt me heel erg. Ik denk dat ik bij de geboorte wel een traantje weg ga pinken, maar ik kan werk en privé goed scheiden en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Mila een goede bevalling heeft. Ook heb ik alle vertrouwen in Kelly, ze is goed in haar werk en onze samenwerking is altijd gezellig.”
Mila: “Voor mij is het heel vertrouwd om mijn beste vriendin en schoonzusje bij de bevalling t hebben. Hoewel ik zeker wist dat ik ze erbij wilde hebben, wist ik niet zeker of zij dat zelf ook wel wilden. Gelukkig reageerden ze allebei enthousiast en blij. Het voelt fijn om te weten dat zij bij me zijn tijdens de bevalling. En ik weet dat ze goed zijn in hun vak. Dat maakt me rustig. Bij hen ben ik in goede handen, dat weet ik honderd procent zeker.”
Kelly: “Ik werk al zeven jaar als kraamverzorgende, een topbaan. Het verveelt me nooit, elke bevalling is speciaal en bijzonder. Natuurlijk maak ik ook minder leuke dingen mee, zoals bijvoorbeeld een doodgeboren kindje. Maar meestal gaat het goed en is het prachtig om een geboorte mee te maken. Normaal gesproken werk ik in het ziekenhuis en begeleid ik vrouwen die na de bevalling in het ziekenhuis moeten blijven. Maar voor Mila maak ik een uitzondering. Gelukkig kon het allemaal geregeld worden in het ziekenhuis en mag ik meteen naar Mila als het zover is. Na de bevalling kom ik een week lang elke dag bij haar thuis om te helpen. Het wordt vooral een gezellige week en de tijd daarna. Mila gaat minder werken en door mijn onregelmatige diensten kunnen we vaak afspreken, heerlijk. En natuurlijk gaat de kleine gewoon mee!”
Cathalijne: “Samen met nog drie collega’s run ik een verloskundigenpraktijk. Elke bevalling is voor mij uniek en bijzonder, maar deze helemaal. Ik ga het eerste kindje van mijn broer op de wereld helpen. Mijn eigen neefje of nichtje, dat maak je niet snel mee. Met mijn collega’s heb ik afgesproken dat ik hoe dan ook Mila’s bevalling begeleid. Ook zijn mijn moeder zorgen voor opvang van mijn dochtertje zodat ik op elk moment naar Mila toe kan gaan. Ik kijk nu al uit naar het grote moment.”

Mila is op donderdag 31 juli bevallen van een gezonde dochter: Eva. Van harte gefeliciteerd! Redactie Vriendin